kunst en zinnig

Buren Bizonder anders

31-05-2014 13:10

Vandaag weer de kunstroute van Buren Bizonder. Dit jaar ben ik geen deelnemer, maar ga ik op bezoek. Weer eens dingen vanuit een ander perspectief bekijken bij mijn mede-artistieke-zielen. Wellicht inspiratie opdoen en horen hoe ieder vanuit een eigen bron werkt.

Juni begint goed zo; in de zon en op de fiets langs kleur en vorm.

 

reacties  0 reacties reageren

Meer Madonna's

04-05-2014 11:29

Voor meer Madonna's kijk op mijn facebookpagina van Boomco. Kun je direct vanaf deze site op doorklikken op het F-je rechtsboven.

Ben benieuwd wat je er van vindt.

reacties  0 reacties reageren

Nieuwe Madonna's

Een Madonna
Een Madonna
04-05-2014 10:43

Hoe een woestijnreis tot verrassende dingen kan leiden.

Iedereen dacht dat ik kamelen en zandduinen zou gaan tekenen, incluis ikzelf. Maar niets is minder waar.

De stilte en ruimte in de woestijn hebben mijn eigen leegte geraakt. Een schijnbare leegte, want die is niets meer of minder dan een aanwezig potentieel wat gevuld kan worden...en weer geleegd.

En dan komt vriendinschilder Louise en leert me hoe je een icoon maakt. Een eeuwenoude techniek die wij op eigen wijze hebben vormgegeven in een gezamenlijk werkje.

En zie....opeens raakt dit iets in mij van hele oude waarden die ik met de tijd verloren lijk te hebben. Iets van wat ik voelde in de woestijn, waar ik me verbonden voelde met de aarde van de Sahara.

De ruimte, het licht, de warmte onder mijn voeten, de stilte en de enorme rijkdom van dit alles. Een leeg vat, als een baarmoeder, rijk en vol onzichtbare dingen die zo voelbaar.... ZIJN.

En dit alles krijgt een gezicht in de Madonna's die ik nu schilder naar voorbeeld van de modellen van JP Gaultier. Een eigenzinnige mode-ontwerper met een eigen visie op 'de vrouw'.

 

reacties  0 reacties reageren