kunst en zinnig

'Hemelbrieven'

30-10-2013 10:26

Al een tijd ben ik bezig met een kleine groep mensen Memento te organiseren.

Dat gaat gebeuren op zaterdag 9 november a.s. op de Plantagehof in Culemborg.

We hebben een programma waarin rituelen, muziek, vuur, verhalen en beeldende kunst een plek hebben. Het wordt spannend nu het dichterbij komt.

Mijn eigen bijdrage bestaat uit 'Hemelbrieven" of 'Lichtpost". Geschilderde en geschreven, geplakte of getekende brieven aan een dode opa, oma, vader, moeder of dier.

En dat wil ik niet allen doen, maar met kinderen. Dus scholen benaderd en het valt niet mee om een onderwerp als dit uit de zware sfeer te houden. Leerkrachten hebben denk ik meer tijd nodig. Mijn idee is juist kinderen aan het woord te laten in die brieven. Zij zijn meesters in het loslaten en doorgaan. 

En nu kan ik vrijdag met assistent Sarah bij de Blinkschool aan de slag met de kinderen!

Ik ben benieuwd naar hun creaties en vooral hun verhalen. Een voorproefje heb ik al gehad en liet me vol verwondering en bewondering achter. Geweldig wat kinderen kunnen  doen en ik ga van ze leren. 

Benieuwd naar de resultaten?

Kom dan naar Culemborg  op 9 november. Tussen 17-18.30 uur is de Plantagehof daar open voor iedereen die op een sfeervolle en mooie manier de tijd wil nemen stil te staan bij de doden. Zo houden we onze herinneringen levend en blijven ze deel uitmaken van ons leven. Wees welkom.

reacties  0 reacties reageren

Nieuw werk

Nieuw werk
12-10-2013 16:35

Tussen de bedrijven door ook nog 2 werken afgemaakt. Klaar om gezien te worden.

Deze keer geheel abstract met heel veel lagen en kleuren. Vul zelf maar in wat je er in ziet. Voor meer kijk maar bij de schilderijen.

Veel plezier en laat weten wat je ervan vindt.

reacties  0 reacties reageren