kunst en zinnig

Na bespiegelingen komt actie..

18-01-2013 08:20

En zo leiden bespiegelingen tot nieuwe acties. Tenminste dat is de bedoeling.

In ieder geval heb ik tijdens en na dat bespiegelen zitten denken hoe ik wil werken. Mijn thema is duidelijk; tekst en beeld samenvoegen tot een nieuw beeld.

Daarnaast blijf ik een grote behoefte voelen om samen met anderen te werken aan creatieve ontwikkeling en verrassende combinaties. Gisteren stond ik bijv. kleding te passen en maakte daarbij kleurcombinaties die ze in de winkel nog niet bedacht hadden.

Leuk voorbeeld wat een andere kijk op kleur doet... En dat vind ik nou leuk.

Verhalen die verteld en gehoord worden; nog zo'n thema wat me aantrekt.

En hiermee ga ik nu aan de slag met een nieuwe serie schildergroepen met als thema SCHILDER JE VERHAAL.

Een serie van 10 keer 2 uur op dinsdagavond en vrijdagochtend- en/of middag. De intentie is doen, zonder veel denken en je handen laten leiden. Niet alleen focussen op het eindresultaat en de vrijheid nemen om het papier te vullen zoals het komt.

Startdata zijn 5 en 8 febr. 2013 en de kosten zijn €225  incl. materiaal en koffie/ thee.

Opgeven doe je per mail aan jeanine@boomco.nl en dan krijg je een bevestiging en verdere gegevens. Of je belt 06-46150071 en dan krijg je mij aan de telefoon.

 

reacties  0 reacties reageren

Bespiegelingen in 2013

06-01-2013 12:43

Hoe gek of niet, een nieuw jaar leidt tot gedachten over wat voorbij is en wat nog open staat. Voor mij is de ochtend vaak zo'n tijd dat er opeens van alles door mijn hoofd stroomt. Dan staat de kraan open en zit ik in een flow of dip; ligt aan de gedachten.

Twijfel is er altijd ergens en die nodigt ook uit tot onderzoek.  Waar ga ik heen komende tijd en hoe hou ik mijn eigen ruimte open en gericht? Goh, ingewikkeld, maar ook een kwestie van doen.

Mijn 'artist statement' weer eens bekeken en dan word ik blij en voel de passie weer branden. Dat vlammetje heeft ook af en toe zuurstof nodig...

Beeld en tekst, dat zijn mijn ankers en daartussen zoek ik de verbinding en ook de frictie. Stoeien met beelden en werkelijkheden in taal. Back to basics ga ik en dat voelt goed en solide. En verhalen; Er ligt zoveel te luister wat nog niet gezegd of gehoord is en daarnaar ga ik luisteren.  Naar anderen en naar mezelf.

Goh, toch nog heel wat intenties en uitdagingen, verlangens of hoe dat heet. Ze zijn er en ik wil ze delen. Een ieder is hierbij uitgenodigd. Welkom in 2013!

 

reacties  0 reacties reageren

Nieuw jaar!

01-01-2013 12:07

Voor iedereen een mooi, glansrijk en warm 2013!

Vanaf volgende week ben ik weer in mijn kiosk te vinden en ga er met nieuwe energie weer aan het werk.

Kom even binnen.

reacties  0 reacties reageren