kunst en zinnig

CoCreatie en zo

08-12-2012 11:18

Inspiratie en samen iets neerzetten op een creatieve manier da's leuk, vind ik. Dus ben ik blij dat in Culemborg een initiatief is gestart; CoCreatie Culemborg. Dit wordt een platform waar ideeën het licht zien en geschud, geproefd en aangekleed kunnen worden  om ze in daadkracht en vorm om te zetten. Wow, wat een zin en ik word er warm van.

Aanstaande woensdag op 12-12-12 ga ik een idee lanceren om Community Art in Culemborg  een gezicht te geven. Mijn voorbeeld is het Bossche Makershuis waar kunstenaars samenwerken met welzijn en woningcorporaties. Bewoners worden door de kunstenaars uitgenodigd deel te nemen aan projecten in hun wijk en dat leidt tot verbinding en verrassende resultaten. Wat ik zo mooi vind is dat kunstenaars zo een functie krijgen in het maatschappelijk leven. Hun creativiteit en belangeloosheid kan een leuke zwieper geven aan de vaste patronen en iedereen op een ander been zetten.

Dusss, kom luisteren en kijken op 12-12-12 in het Gemeentehuis op de markt in Culemborg. Of kijk op hun facebookpage.

reacties  0 reacties reageren

Op weg naar 2013

02-12-2012 13:35

De Sint moet nog komen en de donkere dagen zijn aangebroken. Tijd om vast een licht te werpen op het komende jaar.

De dinsdaggroep kan aangevuld worden met nieuwe leden die willen schilderen met acryl. Al schilderend verkennen we de mogelijkheden van acryl en spelen we met kleur en structuur. Kosten voor 10 keer zijn 150 euro incl. materiaal. Tijd van 9.30-11 uur.

Ook op de zaterdagen eens per maand wordt weer geschilderd. Van 10-14.00 uur lekker doorschilderen in een kleine groep van max. 6 mensen. Kosten incl. materiaal 40 euro. Als je ook nog een lunch erbij wilt kost dat 45 euro. Data voor komend jaar zijn:

19 jan/ 23 febr/ 23 maart/ 20 april/ 25 mei/ 22 juni.

Mail jeanine@boomco.nl of kom langs in de kiosk op het Jach 32 in Culemborg.

 

reacties  0 reacties reageren