kunst en zinnig

Kiosk van binnen

Kiosk van binnen
02-07-2012 12:31

De inrichting van mijn eigen plek gaat richting voltooïng. Oude spullen opgeknapt en er een puike werkplak van gemaakt in huiskamersfeer.

Wat spullen gekregen en oude materialen een ander leven gegeven. Zo valt alles weer op een plek. Een nieuwe ervaring voor mij om zomaar tussen de mensen te werken en elkaar te bekijken.

Ik kijk en wordt bekeken en tot nu toe vind ik het leuk; De 'pauzemensen' die met hun boterhammetjes langslopen of wat halen bij de appie of de turkse bakker. De ouderen die langsrollatorren en het rustig aan doen. De groepjes jongeren die rondhangen en hun vakantie inluiden met roken en snacks. Er verschijnen voor mij geheel nieuwe rijwielwonders zoals een bak vol kleine kinderen bestuurd door een staande dame op segway met fietsbegeleider. Allen gekleed in vrolijk fluoriserende oranje met groene jackjes. Dat hebben we hier in Asch niet....

Hier in mijn kiosk is mijn' grasmat met bloemen' het enige wat me aan thuis doet denken. Daar is rust en hier, hier zit ik in mijn etalage.

reacties  0 reacties reageren

Body language

het lichaam vertelt
het lichaam vertelt
01-07-2012 11:32

Ieder lichaam heeft wel wat te vertellen. Ik leef al 51 jaar met mijn eigen lijf en deel daarmee lief en leed. Soms hou ik ervan, dan weer ervaar ik het als een gevangenis, ik heb er kinderen mee gebaard en voelen groeien, mijn huid voelen branden en kunnnen genieten van de beweging en kracht in mijn spieren. Het is een wonder dat lichaam en ooit doen we er afstand van.

In mijn kiosk komen de verhalen vanzelf naar me toe; mensen lopen langs, komen binnen of ik nodig ze uit. Dat is inspiratie en inspireren.

Op 7-8 juli is het Culemborg bijv. en dan nodig ik ieder die langskomt uit om iets op het lijf te schrijven, te fluisteren, te plakken of krassen. Ik heb plastic torso's die daarvoor geduldig blijven staan of liggen, al naar gelang je wilt. 

Ik heb al een beginnetje gemaakt. Kom kijken en vertel..

reacties  0 reacties reageren