kunst en zinnig

benernog

stukje Avignon
stukje Avignon
13-09-2011 16:22

Benernog, na een voortijdig ingetreden herfst en een te korte zomer. Vakantie kan zo fijn zijn en het opstarten zoo traag. 

Veel Franse steden bezocht zoals Nancy met haar prachtige plein en met goud geverfde smeedwerk. Lyon, bekend van de files is een prachtige oude stad met een magnifieke kerk op een heuvel die uitkijkt over de oude stad. In de crypte bevindt zich een oude Romaanse kerk gewijd aan De Lieve Vrouwe. Zo mooi en puur dat ik er koude rillingen van kreeg.

Nimes met de oudste Romaanse arena die ik ooit heb gezien; van ca. 100 na Chr.

en een gotische kathedraal achter een oude Romaanse facade. En veel pleinen, pleintjes en terrassen. Tot slot even geroken aan het straattheaterfestival in Avignon. Sfeer, pleinen, groot en klein, veel mensen, zon en een imposant Palais des Papes. Wil er nog een keer wat langer heen om te dwalen.

Toch zijn er dicht bij huis ook weer verrassingen.

Op pakweg 10 km. hier vandaan is de beeldentuin van Land en Beeld. Prachtig gelegen aan de Linge bij Leerdam en een feest om rond te lopen. Natuur met kunst; een mooie combi.

De natuur verrast me trouwens nog meer. Ondanks het weer zijn de avondluchten te mooi om waar te zijn. Een genot om dat licht in al haar facetten te bewonderen. De appeltjes hangen mooi rood te glimmen in de bomen, klaar om geoogst te worden. De walnoten vallen met bakken uit mijn boom en de druiven worden momenteel gesapt. Mijn roosjes bloeien voor de tweede keer en de crisis is hier wat dat betreft ver weg. Ik geniet deze rijkdom tussen de wind en buien door.


reacties  0 reacties reageren

Ontwikkelingen

levensdraden in de zon met schaduw
levensdraden in de zon met schaduw
13-09-2011 16:22

Was al een tijdje bezig met nieuwe werken rondom het thema 'dood'. Niet om echt vrolijk van te worden, maar het komt steeds meer en steeds dichter bij. Het raakt me en het effect wat het op me heeft is dat daarmee ook het leven me nader komt. Wat heb ik niet allemaal te doen voor ik doodga en waarom nog wachten? Nu, nu en nog eens nu leef ik en ik heb nog verrekte veel te doen en te willen. Haast? Nee, wel meer bewuste keuzes en inspiratie om mee te werken.

Ben een proces gestart met het doordrukken van oliekrijt. Veel krassen en wrijven en ongezien mijn vingers laten leiden. Het gebeurt.

Ook hier wil ik de ruimte nemen en voelen tussen het niets en het waarneembare.

En zo onstond mijn nieuwe serie werken:

het leven weeft haar draden door de schaduw van de dood.

Samen zijn ze een onlosmakelijk geheel met soms een duistere schoonheid die doorkruist wordt door kleur en licht.

In het weekend van 8/9 oktober kun je tijdens de Kunstroute van Buren Bizonder komen kijken. Mijn atelier staat dan open.

En om het leven te vieren is er naast voeding voor de geest ook iets lekkers voor andere zintuigen. 

reacties  0 reacties reageren