kunst en zinnig

Nog een nieuw jaar!

24-01-2011 12:20

Inmiddels gaat het richting februari en ben ik dit jaar ook mijn persoonlijke nieuwe jaar ingegaan. Een halve eeuw oud ben ik nu en ik voel me een gezegend mens. Wat ik  aan fysiek inlever win ik aan de andere kant met een schat aan ervaring, mentale flexibiliteit en wijsheid. 

Begint het leven wellicht pas na de 50???? 

Het lijkt er op, want ik heb er zin in dit jaar en heb me opgegeven voor een cursus Community Art. Ofwel Kunst in de wijk, ofwel kunst in combinatie met maatschappelijk werk, ofwel samen de wereld om je heen wat mooier maken. 

Wat mij betreft horen kunst, cultuur en creativiteit dicht bij mensen in de buurt te zijn. Toch leuker om een flat binnen te komen waarin bewoners zelf iets moois of leuks hebben gemaakt van de entree. Kunnen zo ook trots zijn op hun eigen werk.

Dus ik ga lekker in de Community Art duiken en zien wat ik samen met anderen kan realiseren. Daarnaast lekker aan mijn eigen werk doorwerken.

 

 

reacties  0 reacties reageren

NIEUW JAAR

01-01-2011 12:10

Een nieuw jaar is vannacht weer ingeluid. In een dichte mist die zowel de geluiden als de kleuren iets dempten, maar het is geschied...2011 is begonnen.

Aan jullie, mijn webbezoekers een persoonlijke gelukswens voor dit jaar vanachter mijn computer.

Soms wel gek, bedenk ik me, dat in de anonimiteit van website bezoek ook wel degelijk een intimiteit schuilt. Zonder elkaar te kennen, te zien of te horen, laat ik dingen van mezelf zien die lang niet meer dan een potentieel waren; een klein en ongevormd begin. 

Mooi, maar ik merk een dualiteit in mijn relatie met de computer.  Want telkens weer vraag ik me af onder welk soort realiteit ik dit soort contact met onzichtbare anderen moet rangschikken en tegelijkertijd doe ik er aan mee en maak er gebruik van.

Mooi thema voor dit jaar, omdat het raakt aan de Onaanraakbaren, waarmee ik nog bezig ben.

En dan maar gelijk een wens hier uit spreken naar jullie, bezoekers;

ik wens ons allen een ontmoeting toe, in levenden lijve om de anonimiteit de rug toe te keren. Ik wil geraakt worden en raken!

Gegroet.


reacties  0 reacties reageren