kunst en zinnig

na de zomer

08-09-2010 08:24

Het lijkt echt gedaan met de zomer; vorige week spoelden de resten door de afvoer en zijn lucht en bomen schoon gewaaid. Het lijkt of het thema 'afscheid' of loslaten de intrede heeft gedaan.  Om me heen waart die wind van verandering rond en fluistert en roept nieuwe verhalen. Verandering komt hoe dan ook; de zomer gaat over in herfst, het wordt koeler, de dagen korten en de vogels gaan vertrekken.

Deze zomer hebben we hier in huis een muurtje uitgebroken en de boel opgefrist en het resultaat is geweldig! Een kleine muur weg en de ruimte die nu zichtbaar is lijkt veel groter en lichter. Eén kleine muur en nu zie ik vanaf de bank waar ik zit de druiven rijpen en de bramen groeien en de vogels die ze komen eten. Rechts van me zie ik het kleine terrasje tussen de bomen en de witte trosroosjes die opnieuw bloeien.

Overal groen en ruimte.

OOk vanuit mijn atelier zie ik de tuin en wat ik nog allemaal moet doen! Zowel binnen als buiten is het tijd om alles winterklaar te maken. Het spinnenseizoen is net begonnen en binnen zuig ik ze allemaal op. Buiten vind ik ze nu met de regendruppels prachtig!

Voor mij is deze 'herfst" begonnen met allemaal nieuwe dingen zoals het opstarten van werkgroepen en mezelf in het daglicht zetten. Uit de schaduw treden is best eng en ik vind het wel spannend; zichtbaar zijn, een muurtje afbreken. Maar zoals gezegd, de ruimte en het licht die ontstaan zijn geweldig en ik ga er volledig gebruik van maken.

Moet nog even broeden en kijken, maar er ontstaan al weer nieuwe dingen. Ben bezig met gips vormen en tekenen en schrijven op perspex. En dit alles gecombineerd....

Er komt nog van alles mee met die wind die nu waait en ik ga eens lekker meewaaien in plaats van tegen de wind in.

 

 

reacties  0 reacties reageren